Herbert Zillinger, topwijnmaker uit Oostenrijk

Herbert Zillinger, topwijnmaker uit Oostenrijk

Herbert Zillinger, topwijnmaker uit Oostenrijk. En übernerd. Lieveling van de Engelse Master of Wine Jancis Robinson. Vrijwel tegen Slowakije aan zwoegt Herbert Zillinger in zijn wijngaarden. Wat 'n harde werker is dit! Hij maakt zeer mooie biodynamische wijnen. Zillinger zit in het dorpje Ebenthal, dat ligt pal op de grens met Slowakije. De wijngaarden horen bij het grote wijngebied Niederösterreich, het zg. Weinviertel. Hier wordt veel bulkwijn gemaakt. Maar er zijn dus ook wijnmakers zoals Zillinger die bij de top van Oostenrijk (en de wereld) horen.

Übernerd in biodynamische wijn

Zillinger werkt uiterst gedisciplineerd. Dat geldt zowel voor de wijngaard als voor het werk in de wijnkelder. Hoewel hij altijd compleet relaxed overkomt, is hij echt een übernerd als het over wijn gaat. Nu al mag je zijn wijnen in de categorie hemels plaatsen. Top wijnschrijvers zoals Jancis Robinson MW en Jens Priewe steken dan ook ruimhartig de loftrompet.

Bij Lekker Sapje vind je nu zes van zijn wijnen: de single vineyard wijn Vogelsang Grüner Veltliner en ook de In Haiden Traminer. Daarnaast vind je bij Lekker Sapje de cultwijnen Traminer Profund plus de Grüner Veltliner Elementar en de Grüner Veltliner Radikal. Dit zijn wijnen op het hoogste niveau, sterrenrestaurants hebben ze op de kaart staan.

Deze wijnen uit de toplijn van van Herbert Zillinger kosten wel wat. Maar dan ben je ook wel heel erg goed onder de pannen!

Traminer Profund, Herbert Zillinger, biodynamische wijnGrüner Veltliner Elementar, Herbert Zillinger, Oostenrijk, witte wijnTraminer In Haiden, Herbert Zillinger, biodynamische wijn uit OostenrijkGrüner Veltliner Radikal, Herbert Zillinger, biodynamische wijn uit Oostenrijk

 

Voor nog meer info over Zillinger, klik hier