Lekker Sapje levert vooral wijn aan mensen met enige humor. Natuurlijk is het leuk om heel elitair te doen over wijn. In het vak noemen we dat etikettendrinkers. Te dure wijnen van grote naam en faam. Maar uiteindelijk wil je gewoon heerlijk oftewel lekker genieten nietwaar? Dat gaat je met mijn wijnen zeker lukken!

Bij Lekker Sapje vind je avontuurlijke, bijzondere, mooie maar dus vooral lekkere wijnen, rechtstreeks van de (biologische of biodynamische) wijnmaker. Dat zijn zowel smakelijke wijnen voor elke dag c.q. nacht, als met aandacht te genieten juwelen. Ik werk uitsluitend met leuke en goede wijnmakers met passie, zonder blabla. 

Waarom die naam Lekker Sapje?

Tijdens de vinologenopleiding proef je wekelijks met medestudenten in een lokale proefgroep. Als we dan aan het snuffelen, walsen en proeven waren, riepen we bij iets moois in het glas: zo, dit is een lekker sapje! Ik dacht, als iedereen in de wijnwereld een chique naam neemt, doe ik dat lekker niet. Conform een oude reclamewijsheid: "if everybody zigs, zag", oftewel: zwemt iedereen naar links, zwem dan naar rechts. Dan val je sneller op.

Wat heb ik te bieden met Lekker Sapje?

Ik bied vooral wijnen uit Duitsland, Oostenrijk, Portugal en Spanje. Maar ik heb ook wijnen uit Frankrijk, Hongarije, Italië en Zwitserland. Ik zoek altijd naar 'lekkere sapjes' van gerenommeerde en opkomende wijnhuizen met een prettige prijs en dito kwaliteit. Alle wijnen zijn duurzaam, biologisch of biodynamisch en onze wijnboeren en wijnboerinnen zijn leuke mensen. Verder zoek ik goede wijnen met een beetje behapbaar percentage alcohol. Bij voorkeur niet hoger dan 14%, enkele uitzonderingen daargelaten.

Alle wijnen zijn ook vegan. Dit houdt in dat de wijnen geklaard zijn zonder het gebruik van eiwitten (vroeger zelfs met bloed). Tegenwoordig gebruiken wijnmakers voor het klaren bentoniet, een fluffy materiaal dat gemaakt is van klei. Terwijl het naar de bodem zakt, neemt het alle zwevende deeltjes in de most mee naar beneden. Wat overblijft is dan helder sap.

Vinoloog van het Jaar 2016 en Magister Vini (MV)

Lekker Sapje - Wijn voor mensen met humor, is een initiatief van Bernd Weeke MV, gelouterd reclamecreatief, Vinoloog van het Jaar 2016, wijndocent en gediplomeerd gastronoom en sommelier. En MV, dat staat voor Magister Vini (da's nog flink enger dan Vinoloog). Wil je hier meer over weten, mail dan naar: lekker [at] lekkersapje [punt] nl  
Lekker Sapje, Bernd Weeke, Magister Vini, Vinoloog van het Jaar 2016 en wijnimporteur

Bernd Weeke, Vinoloog van het Jaar 2016 en Magister Vini

Naar alle wijnen