Alle wijngidsen wijn lovend over Andi en Christoph Schneider uit de Nahe.

Er zijn nogal wat wijnmakers in de Nahe die Schneider heten. Let dus goed op de initialen van grootvader Schneider: KH. Onlangs kwamen de nieuwe wijngidsen uit in Duitsland: zoals van Eichelmann, Vinum, Falstaff, Stuart Pigott. Allemaal lovend zo niet lyrisch over dit wijnhuis uit Bad Sobernheim. Andi en Christoph zijn de bescheidenheid zelve, Christoph bewerkt de wijngaarden en Andi 'kümmert sich' om het wijn maken. Hun stijl: kick-ass Riesling vooral. En trouwens ook mooie Spätburgunders.

Grosses Gewächs: Felsenberg en Königfels bij Schlossböckelheim

KH Schneider prijst zich gelukkig met percelen in twee van de beroemdste Lagen in de Nahe: Felsenberg en Königfels. Die laatste lag jarenlang braak maar is sinds enkele jaren weer 'in de running'. Beide liggen 'onder' het bekende wijndorpje Schlossböckelheim.

Nog meer GG Lagen: Marbach en Domberg

Waar Felsenberg en Königfels wereldberoemd zijn, zijn de Lagen Domberg en Marbach bij Bad Sobernheim minder bekend. Maar ook hier maken Andi en Christoph grootse Riesling op Grand Cru niveau. Next in line zijn de Roter Tonschiefer en de Vulkanstein Rieslings, de Nahe is een geologische nachtmerrie en kent talloze bodemsoorten. Je kunt dus eigenlijk niet van een Nahe-stijl spreken, om de 500m is de bodem weer anders. En Riesling geeft dat verschil in terroir uitstekend weer. Ook de Gutswein Riesling is al erg mooi voor wie van strak en hard houdt, op en top Riesling!

22 november 2022 — Lekker Sapje