Alle wijngidsen zijn lovend over Andi en Christoph Schneider uit de Nahe.

Wijnhuis KH Schneider bij top Duitsland

Er zijn nogal wat wijnmakers in de Nahe die Schneider heten. Let dus goed op de initialen van grootvader Schneider: K.H. De Duitse wijngidsen voor 2023 zijn lovend zo niet lyrisch: zoals Eichelmann, Vinum, Falstaff, Stuart Pigott. Kleinzonen Andi en Christoph zijn echter de bescheidenheid zelve, Christoph bewerkt de wijngaarden en Andi 'kümmert sich' om het wijn maken. Hun stijl: kick-ass Riesling vooral. En trouwens ook mooie Spätburgunders.

Grosses Gewächs: Felsenberg en Königfels bij Schlossböckelheim

KH Schneider prijst zich gelukkig met percelen in twee van de beroemdste Lagen in de Nahe: Felsenberg en Königfels. Die laatste lag jarenlang braak maar is sinds enkele jaren weer 'in de running'. Beide liggen 'onder' het bekende wijndorpje Schlossböckelheim.

Nog meer GG Lagen: Marbach en Domberg

Waar de Steillagen Felsenberg en Königfels wereldberoemd zijn, zijn de Nahe Lagen Domberg en Marbach bij Bad Sobernheim minder bekend. Maar ook hier maken Andi en Christoph grootse Riesling op Grand Cru niveau, dus Grosses Gewächs of GG in jargon. Next in line zijn de Roter Tonschiefer en de Vulkanstein Rieslings. Ook de Gutswein Riesling is al erg mooi, voor wie van 'strak en spannend' houdt, op en top Riesling!

De Nahe is een geologische nachtmerrie en kent talloze bodemsoorten. Je kunt dus eigenlijk niet van één Nahe-stijl spreken, om de 500m is de bodem weer anders. En Riesling geeft dat verschil in terroir uitstekend weer. Andi en Christoph Schneider zijn meesters in het tot uitdrukking brengen van deze bodemverschillen in hun Rieslings. 

Bekijk de Nahe wijnen van KH Schneider

Meer informatie over dit wijnhuis.