Wijnhuis KH Schneider hoort nu bij de top van Duitsland - Lekker Sapje - Wijn voor mensen met humor

Wijnhuis KH Schneider hoort nu bij de top van Duitsland

Er zijn nogal wat wijnmakers in de Nahe die Schneider heten. Let dus goed op de initialen van grootvader Schneider: K.H. De Duitse wijngidsen voor 2023 zijn lovend zo niet lyrisch: zoals Eichelmann, Vinum, Falstaff, Stuart Pigott. Kleinzonen Andi en Christoph zijn echter de bescheidenheid zelve, Christoph bewerkt de wijngaarden en Andi 'kümmert sich' om het wijn maken. Hun stijl: kick-ass Riesling vooral.
Lekker Sapje
Garnacha uit Rioja? Si, claro! - Lekker Sapje - Wijn voor mensen met humor

Garnacha uit Rioja? Si, claro!

Voor de druifluis begin 1900 toesloeg, stond Rioja vol met… Garnatxa, zoals de Grenache druif in het Catalaans heet. Wie de tijd neemt vindt nog oude wijngaarden met Garnacha, onaangetast door de verwoestende druifluis. Luis Moya Tortosa is de eigenzinnige wijnmaker die deze wijngaarden uit de vergetelheid ontrukt, herstelt en weer in gebruik neemt. Met echt verbluffende resultaten!
Lekker Sapje
Een Duitser die Lemberger maakt in Malaga. Eh... - Lekker Sapje - Wijn voor mensen met humor

Een Duitser die Lemberger maakt in Malaga. Eh...

Soms ontdek je wijnen waar je stil van wordt. In die categorie vallen de wijnen van Friedrich SchatzDe Lemberger en de Petit Verdot zijn out of this world zo mooi. Met slechts 13%, prachtige zuren en gelaagdheid, finesse en complexiteit. Onwaarschijnlijke elegantie, en dat uit zo’n heet gebied! Niet goedkoop maar elke euro waard.
Aangenaam kennismaken: Herbert Zillinger - Lekker Sapje - Wijn voor mensen met humor

Aangenaam kennismaken: Herbert Zillinger

De wijnen van Herbert Zillinger uit Oostenrijk zijn het zeker waard om te ontdekken. Master of Wine Jancis Robinson is groot fan van Zillinger. En terecht. Topsommeliers zoals Noël van Wittenbergh (Ciel Bleu**) werken er graag mee. 
Lekker Sapje